header


HYPRO FG45 Fällgrip/Energifällgrip

HYPRO fällgrip lämpar sig mycket för hanteringen av såväl stående som fällda stammar. Fällgripen kan monteras på alla kranar med rotator. Fällgripen fäller rotstående träd med normallängd upp till max 30–35 cm i diameter och har kapmöjlighet för rotsvullna samt kortvuxna träd under gynnsamma förhållanden upp till hela 45 cm i diameter vilket gör den helt unik i funktion för sin ringa vikt och storlek.

FG45 finns även i utförande energigrip. Den är då utrustad med specialsvärd för att göra det möjligt att kapa från buskage och upp till 35 cm grova stammar.

FG45 har tiltfunktion som fäller upp gripen i fällningsposition automatiskt när gripen når fullt öppet läge. Om återgång önskas erhålles detta genom att aktivera kapsågen och gripen faller genast ner i horisentellt arbetsläge.

Kranens ventilbord måste kompletteras med en tilläggsventil för aktivering av kapmotorn. Denna skall vara av modell motorslid som då är öppen till tank i neutralläge.

Fällgripens smidighet och hydrauliska tiltled gör det möjlighet att enkelt komma åt trädstammen i rätt fällvinkel.

Detta gör fällningsmomentet mycket rationellt och enkelt. Dessutom ger den låga vikten suveräna möjligheter att använda kran med mycket lång räckvidd utan att negativt påverka stabilitet.

Teknisk data, HYPRO FG45 Fällgrip/Energifällgrip

Svärdlängd Standard:54 cm
Kapdiameter Standard, max:45 cm
Svärdlängd Energi:46 cm
Kapdiameter Energi, max:35 cm
Tiltvinkel:100°
Gripöppning, max:92 cm
Gripstängning, min:4 cm
Vikt, inkl. tiltled:155 kg
Sågens hydraulmotor:5 cm³/varv
Arbetstryck:Min. 190–max. 250 bar
Erf. pumpflöde, min:50 l/min
Erf. pumpflöde, max:90 l/min