Kvalité och funktion är verkligen Hypros mantra!

Hej,

Mitt namn är Jonas Sjöberg och jag bor i Nol (3 mil norr om Göteborg). Jag köpte en HYPRO 300 våren 2007. Jag kikade på de maskinerna som fanns på marknaden, men då jag gallrar/röjer i yngre (klenare) bestånd ansåg jag att en stegmatare skulle bli för långsam. Så den höga matningshastigheten och att 300:an klarade ned till 5 cm gjorde beslutet lättare. Att kvalitén och finishen är hög gör inte saken sämre.

Förväntningen jag hade på 300:an var att jag skulle komma ikapp på det röjnings/gallringsbehovet som fanns. Det jag såg framför mig var nästan 40 hektar av röjning/gallring. 1969 blåste stora delar av skogen ned, och därefter försvann intresset att sköta skogen för föregående ägare. Vi köpte gården 1999 och det tog ett antal år innan jag förstod att jag endast skulle hinna med att förse oss med ved, snarare än att hinna jobba ikapp röjning/gallring. Hösten 2006 bestämde vi oss för att investera i en traktorprocessor, för att orka ikapp. Ca 80 % av skogen består av tall och 10 % av gran. Marken består av sjö, mossar, berg och inga vägar fanns.

Första intrycket fick jag när jag var på kurs på företaget i Lönsboda och såg hur väl ihopskruvade maskinerna blev, det var mycket positivt. Förväntningarna var höga på hur maskinen skulle fungera hemma i min skog. Den första vändan kändes ovan och det tog några timmar innan maskinen började kännas stark, vilket säkert också berodde på att jag lärde mej att hantera maskinen.

Nu när jag använt maskinen i ett antal år har den bara ”växt”, den känns genomtänkt och precis så snabb som jag förväntat mig. Genom att jag bara använder motorsågen till att fälla och HYPROn till ”resten”, så orkar jag gallra partier/ytor som inte är långt efter en ”riktig” skördare. Jag är fortfarande imponerad av hastigheten men något av de största fördelarna är att allt färdigt material ligger väl samlat vid körväg där traktorn kommer fram och kan lasta. Avsaknaden av kran har jag inte sett som något problem, då jag för det mesta ändå måste vinscha fram träden p.g.a. hur marken/skogen ser ut.

Synen på HYPRO har bara förändrats på så sett att jag förstår att man verkligen vill göra en bra produkt, och inte bara ”kränga iväg” något halvdant. Trots att jag några gånger missbedömt och överbelastat maskinen, har den klarat detta utan att bli skadad eller protesterat. Reservdelar har jag inte behövt många, men de kontakter jag haft med HYPRO har alltid inneburit snabb och saklig respons. Jag räknar med att jag kört drygt 1500 m³ med maskinen under de 5 åren jag haft den. Förra säsongen bytte jag ett linhjul till vinschen vilket är det enda som blivit skadat/utslitet under alla dessa timmar. Trots att färgen blivit avskavd på några ställen, så har den inte börjat rosta.

Jag kan verkligen rekommendera HYPRO för den som vill ha en ”färdig” produkt och inte hålla på att reparera/bygga om för att få maskinen att fungera. Kvalité och funktion är verkligen HYPROs mantra!

Jonas Sjöberg, Nol

HYPRO 300

Gå tillbaka till referenskunder
Jonas Sjöberg